Ads

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Μια γάτα διένυσε 300 χιλιόμετρα για να επιστρέψει στο σπίτι της



Η γάτα μας έφθασε στο σπίτι της


Για σκύλους που διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να επιστρέψουν στο σπίτι και την οικογένειά τους έχουμε ακούσει. Για γάτους όμως τέτοια περιστατικά είναι πολύ πιο σπάνια. Αλλά και πάλιν, αυτό που έκανε ο γάτος της ιστορίας μας φαντάζει απίστευτο. Περπάτησε μια απόσταση 300 χιλιομέτρων σε δυο μήνες διασχίζοντας την ανατολική Φλόριντα από βορρά προς νότο.



Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όλη η οικογένεια, συμπεριλαμβανομένης της γάτας, πήγαν για διακοπές στη βόρεια Φλόριντα με το τροχόσπιτό τους. Κάποιο πυροτέχνημα τρόμαξε τη γάτα που το έβαλε στα πόδια και εξαφανίστηκε. Όσο καιρό έμειναν στην περιοχή έκαναν ότι μπορούσαν για να εντοπίσουν τη γάτα. Μάταια όμως. Πήραν τον δρόμο της επιστροφής με βαριά καρδιά γιατί άφηναν την αγαπημένη τους γάτα πίσω τους.



Η πορεία που ακολούθησε η γάτα
Πριν φύγουν επικοινώνησαν με φιλοζωικές οργανώσεις, τοποθέτησαν αφίσες σε διάφορα σημεία και ήλπιζαν ότι κάποια μέρα κάποιος θα είχε καλά νέα γι’ αυτούς. Τα καλά νέα ήρθαν δυο μήνες αργότερα, το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013.


Η γάτα ήταν δίπλα στο σπίτι τους. Δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ήταν πολύ αδύνατη και εξασθενημένη σε σημείο που δεν μπορούσε να νιαουρίσει. Ήταν όμως η δική τους γάτα. Το τσιπάκι δεν άφηνε καμιά αμφιβολία. Ήταν απίστευτο αυτό που έκανε: διένυσε 300 χιλιόμετρα σε 62 μέρες με τα πόδια. 


Στο δημόσιο διάλογο που ακολούθησε τη δημοσιοποίηση της ιστορίας της λέχθηκαν πολλά και διάφορα. Κάποιοι είπαν ότι πρόκειται για διαφορετική γάτα, κάτι όμως που διαψεύδεται από το τσιπάκι. Άλλοι πάλιν επέμεναν ότι η γάτα σκαρφάλωσε σε κάποιο όχημα που την μετέφερε μέχρι το σπίτι της. Η άποψη αυτή δεν είναι τόσο πειστική γιατί δεν απαντά στο ερώτημα «πώς ήξερε η γάτα ποιο καμιόνι να πιάσει;» Εκτός από αυτό, οι πατούσες της ήταν τραυματισμένες και τα νύχια, ιδιαίτερα των πίσω ποδιών, εντελώς φαγωμένα, πράγμα που σημαίνει ότι διένυσε μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια.



«Πιστεύω σε αυτές τις ιστορίες», δήλωσε κάποιος ειδικός στη συμπεριφορά ζώων. «Το ότι δεν μπορούμε να τις εξηγήσουμε, δεν σημαίνει ότι δεν συνέβησαν στην πραγματικότητα. Υπάρχουν πολλά που δεν ξέρουμε σχετικά με το πώς τα ζώα βρίσκουν τον προσανατολισμό τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου