Ads

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ένα τυφλό σκυλί ελκήθρου κράτησε τη δουλειά του με τη βοήθεια του αδελφού του



Το έλκηθρο είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Τα δυο αδέλφια, ο τυφλός Gonzo και ο αδελφός του Poncho, είναι δεμένοι μαζί.

Ο Gonzo,  ένα χάσκι που δούλευε ως σκυλί ελκήθρων, έχασε την όρασή του πριν από τρία χρόνια. Προδόθηκε μια μέρα όταν αναποδογύρισε την κούπα με το φαγητό. Εκεί που θα περίμενε κανείς ότι θα τέλειωνε αμέσως η ενεργός του δράση, ο ιδιοκτήτης του και ιδιοκτήτης της εταιρείας με σκυλιά ελκήθρων είχε διαφορετική γνώμη.




Διατήρησε τον Gonzo στην ομάδα των οχτώ που χρειάζονται για να σύρουν το έλκηθρο και τον τοποθέτησε προς το τέλος, δίπλα στον αδελφό του Poncho. Ήξερε ότι οι δυο τους συνεργάστηκαν πολύ καλά στο παρελθόν και ήθελε να δοκιμάσει πώς θα συμπεριφέρονταν με δεδομένη την τυφλότητα του Gonzo
Η εκκίνηση δόθηκε. Gonzo και Poncho αποτελούν το τέταρτο ζευγάρι
Η πρώτη δοκιμή ήταν ενθαρρυντική. Ο Gonzo έγερνε προς το μέρος του αδελφού του ώστε με την όσφρηση και την αφή να μπορεί να συντονίζεται μαζί του. Στην αρχή αυτό δεν άρεσε πολύ στον Poncho, που δεν ήταν συνηθισμένος να τρέχει κάποιος τόσο κοντά του. Μετά από λίγο όμως συνήθισε και οι δυο τους παραμένουν στην ενεργό δράση. Τόσο μεγάλη είναι η αγάπη του Poncho για τον αδελφό του που μια φορά, όταν αυτός πήγε να εγκλωβιστεί στο χιόνι, άρπαξε το λουρί του με τα δόντια και τον τράβηξε έξω σε πιο ασφαλές μέρος.

Η διαδρομή συνεχίζεται και είναι συναρπαστική
«Αν και είναι τυφλός, ξέρει πολύ καλά πότε προσδένονται τα σκυλιά σε έλκηθρο και επομένως πότε επίκειται αναχώρηση», είπε ο ιδιοκτήτης του. «Έχει δύναμη και πάθος για αυτή τη δουλειά. Αν παροπλιστεί, θα πεθάνει από ανία».



Τα δυο αδέλφια μαζί με 120 άλλα σκυλιά χάσκι ανήκουν σε μια εταιρεία στο New Hampshire που ενοικιάζει έλκηθρα με τα σκυλιά τους σε τουρίστες. Προσφέρει όλων των ειδών διαδρομές, από πολύ σύντομες που διαρκούν 20 λεπτά μέχρι ολονύκτιες που καλύπτουν μια απόσταση 80 χιλιομέτρων. Όλοι οι σκύλοι φορούν ειδικά μποτάκια και είναι επαγγελματίες σκύλοι ελκήθρων.


Πίσω στον καταυλισμό τα σκυλιά είναι δεμένα κοντά στο κλουβί τους. Όσο για το χιόνι, μην ανησυχείτε, είναι η ζωή τους.
Ο ιδιοκτήτης του Gonzo δεν είναι συνηθισμένος επιχειρηματίας. Αγαπά τα σκυλιά σαν παιδιά του και ποτέ δεν εφαρμόζει την ευθανασία σε όσα σκυλιά σταματούν εντελώς να εργάζονται. Τα διατηρεί στη φάρμα του και προσπαθεί να βρει οικογένειες να τα υιοθετήσουν. Για το σκοπό αυτό διαθέτει όλα τα κέρδη της επιχείρησής του.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου