Ads

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Άστεγος έσωσε αδέσποτο σκύλο με σοβαρά εγκαύματα



Ο Ρόκι στο κρεβάτι του πόνου

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Ένας άστεγος περιμάζεψε ένα ημίαιμο μπόξερ με σοβαρά εγκαύματα




Ο σκύλος, ονόματι Ρόκι, βρέθηκε να περιπλανείται κοντά σε μια αποθήκη που καταστράφηκε από πυρκαγιά. Ο ίδιος γλύτωσε, υπέστη όμως εγκαύματα μέχρι και τρίτου βαθμού σε πολλά μέρη του σώματός του. Πρέπει να διέλαθε της προσοχής των πυροσβεστών που προσέτρεξαν να κατασβήσουν τη φωτιά.


Η περιοχή του Χιούστον στο Τέξας στην οποία βρέθηκε ο Ρόκι είναι μέρος όπου συχνά εγκαταλείπουν τα ζώα τους ασυνείδητοι ιδιοκτήτες. Μερικοί φιλόζωοι που γνωρίζουν την περιοχή επισκέφθηκαν την καμένη αποθήκη μια μέρα μετά την πυρκαγιά σε αναζήτηση τυχόν αδέσποτων που είχαν ανάγκη από βοήθεια. Ένας άστεγος που βρισκόταν στην περιοχή τούς πλησίασε και τους είπε ότι περιμάζεψε έναν σκύλο ο οποίος ήταν κουλουριασμένος κάτω από ένα αυτοκίνητο. Τον φιλοξένησε το βράδυ και του έδωσε λίγο από το φαγητό του και μια κουβέρτα για να ξαπλώσει.


Ρόκι
Ένας από τους εθελοντές δήλωσε αργότερα: «Ένας άνδρας που η ζωή τον έριξε πολύ χαμηλά, ένας άνθρωπος που μόλις είχε χάσει το διαμέρισμά του, μοιράζεται τα πενιχρά στρωσίδια του και το λιγοστό φαγητό του με ένα αδέσποτο. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να μας αφήσει ασυγκίνητους. Μετά είδαμε τον Ρόκι και είπαμε μέσα μας ‘αν κάποιος άστεγος του έδωσε μια κουβέρτα ενώ έξω χιόνιζε, πώς μπορούμε εμείς να τον εγκαταλείψουμε;’».


Πήραν αμέσως τον Ρόκι σε κτηνιατρική κλινική. Τα εγκαύματα ήταν σοβαρά και εκτεταμένα και ο κτηνίατρος τους ζήτησε να σκεφτούν την πιθανότητα ευθανασίας. Ο Ρόκι όμως έδειξε πολλή αντοχή και δύναμη και αγάπη προς όλους και τότε αποφάσισαν ότι έπρεπε να τον σώσουν ανεξάρτητα από το τίμημα που θα έπρεπε να καταβάλουν. Άρχισαν με λεφτά από την ίδια τους την τσέπη για να καλύψουν τα πρώτα έξοδα. 


Τα εγκαύματα όμως του Ρόκι είναι τρίτου βαθμού και θα πρέπει να υποστεί επανειλημμένες χειρουργικές επεμβάσεις για να αποφύγει τους κινδύνους μολύνσεων και να γίνει καλά. Όλα αυτά θα στοιχίσουν γύρω στις 10.000 δολάρια. Η ομάδα των εθελοντών προχώρησε στη δημιουργία σελίδα με τον τίτλο «Βοηθήστε τον Ρόκι» και ευελπιστεί ότι τα χρήματα στο τέλος θα βρεθούν και ότι ο Ρόκι θα γίνει καλά.


Ένας από τους εθελοντές δήλωσε: «Αυτός ο σκύλος δεν έχει γαβγίσει ως τώρα, ούτε έδειξε οποιαδήποτε σημάδια επιθετικότητες, παρά το γεγονός ότι υποφέρει και όταν ξαπλώνει ακόμη. Είναι καλός με όλους και δείχνει να έχει πολλή αντοχή και θέληση να ζήσει. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου